În ajun de Ziua Independenței Republicii Moldova, au fost sfințite două monumente în memoria eroilor căzuți la datorie

Friday, 26 August , 2016

Sfințirea monumentului eroilor căzuți la datorie în luptele pentru Independenţa și Suveranitatea Republicii Moldova

Joi, 25 august, cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, un grup de slujitori de la Mănăstirea Ciuflea au săvârșit slujba de sfințire a monumentului eroilor căzuți la datorie în luptele pentru Independenţa și Suveranitatea Republicii Moldova.

Republica Moldova marchează în data de 27 august, 25 de ani de la proclamarea Independenței. La 27 august 1991, Parlamentul de la Chişinău a aprobat Declarația de Independență, prin care Republica Moldova a fost proclamată stat Suveran și Ondependent.

Monumentul a fost înălțat pe teritoriul unității militare a trupelor de carabinieri 1002 a MAI.

Slujitorii Mănăstirii Ciuflea au oficiat slujba de sfințire a Memorialului de pe teritoriul Departamentului Trupelor de Carabinieri al MAI

Astăzi, 26 august, slujitorii Mănăstirii Ciuflea au oficiat slujba de sfințire a Memorialului de pe teritoriul Departamentului Trupelor de Carabinieri al MAI.

Monumentul a fost înălțat în memoria carabinierilor eroi căzuţi la datorie pentru Independența și Suveranitatea țării noastre – Republica Moldova.

La eveniment a participat Viceministrul al MAI, comandant al DTC, Generalul Maior Ion Ţurcan, conducerea unității militare, ofițeri și ostași în termen.

Sursa: www.ciuflea.md