Sărbătoarea Bunei Vestiri la Mănăstirea Ciuflea

Saturday, 8 April , 2017

Mănăstirea  Ciuflea a îmbrăcat straie de sărbătoare, vineri, 7 aprilie, de praznicul Bunei Vestiri. Miercuri seara, a fost oficiată Privegherea, iar a doua zi dimineaţa, în Catedrala „Sf. Mare Mucenic Teodor Tiron” a Mănăstiri, slujba Sfintei Liturghii a fost oficiată de către Preacuviosiul Părinte Arhimandrit Nicolae, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.

În cuvântul de învăţătură rostit după citirea Pericopei Evanghelice, Duhovnicul Mănăstiri Ciuflea a arătat că Buna Vestire sau Blagoveştenia este prima sărbătoare închinată Maicii Domnului, confirmată de documente. Praznicul de astăzi semnifică începutul mântuirii oamenilor, a mai spus Preacuvioșia Sa.

„Buna Vestire este o sărbătoare a Maicii Domnului fiindcă Arhanghelul Gavriil a binevestit Maicii Domnului că va naşte pe Iisus, Fiul lui Dumnezeu, Mântuitorul lumii, iar faptul că această sărbătoare este începutul mântuirii noastre ca începutul zămislirii lui Hristos, Fiul lui Dumnezeu cel veşnic ca Om din Fecioara Maria face ca sărbătoarea să fie şi Sărbătoare Împărătească a Mântuitorului Iisus Hristos. Deci, ea este Sărbătoarea Întrupării Domnului sau Sărbătoarea înomenirii lui Dumnezeu Cel veşnic prin care Fiul Cel veşnic al lui Dumnezeu Se face Om pentru mântuirea oamenilor”, a explicat Arhim. Nicolae.

Sărbătoarea de astăzi este o zi a familiilor care au copii. Această zi a Bunei Vestiri este şi o binecuvântare pentru familie, pentru toţi părinţii care dau naştere copiilor, dar şi pentru cei care nu au copii, însă ajută familiile nevoiaşe care au mulţi copii. Deci, noi vedem că Buna Vestire este binecuvântare pentru întreaga Biserică: pentru familie, pentru copii, pentru părinţi, dar şi pentru maicile şi părinţii duhovniceşti care se află în mănăstiri pentru că ei dau naştere prin rugăciune, prin împărtăşirea cu sfintele taine, prin smerita ascultare lui Hristos Care Se naşte prin virtuţi în sufletul nostru.

Praznicul Bunei Vestiri reiterează momentul în care Fecioara Maria a primit vestea că Îl va naşte pe Mesia, Cel aşteptat de veacuri.

Sursa: http://ciuflea.md/